pondelok, 10. júla 2017

Škoricové muffinky s čerstvými jahodami



Úplne som prepadla kombinácii jahôd a škorice. Kto neochutná - nepochopí. Smelo do toho!

Potrebujeme:

  • 1 hrnček hnedého cukru
  • 1 PL mletej škorice
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • 3 veľké vajcia
  • 9 PL slnečnicového oleja
  • 2 x biely jogurt
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 PL kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • čerstvé jahody
  • čokoládové guličky / kúsky
Ešte pred pečením si vyberieme z chladničky vajcia a jogurt, aby mali izbovú teplotu. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.  
V miske vyšľaháme cukor, škoricu, vanilku, vajcia, olej. Potom pridáme aj jogurt a dobre vymiešame. Nakoniec zapracujeme do cesta múku s kypriacim práškom a soľou.
Plech si vystelieme papierovými košíčkami, ak používate silikónovú formu netreba ani vymstiť. Košíčky naplníme cestom do polovice, do každého vložíme 2-3 celé jahody a dolejeme cestom asi do 3/4 košíčka. Vrch posypeme čokoládovými kúskami. Pečieme 17-20 minút, kým nie sú muffinky zlatisté. Necháme vychladnúť, až potom vyberáme z formy.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára