pondelok, 29. mája 2017

Tiramisu cheesecake


Tiramisu klasické poznáme, tiramisu poháre už sme tiež mali, aj malinové... ale čo tak vyskúšať cheesecake a la tiramisu?

Potrebujeme:
  • 250 g maslových sušienok
  • 1PL kaka + 1 PL kávy inštantnej
  • 150 g masla
  • 100 g dlhých piškótou
  • 100 ml silnej kávy
  • rum na dochutenie
Na krém potrebujeme:
  • 500 g mascarpone
  • 3 žĺtky
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 3 PL práškového cukru
  • 2 PL hladkej múky
Na ozdobenie:
  • kakao
  • šľahačka 250 ml

Dno a okraje tortovej formy potrieme maslom. Sušienky pomixujeme alebo rozdrvíme na jemný prášok, pridáme 1 PL kakaa a kávy, a roztopené maslo. Vymiešame do mrveničky, ktorú vysypeme do formy, utlačíme a vytvarujeme korpus s vysokým okrajom. Do korpusu poukladáme piškótu namočenú v káve s rumom.
V druhej miske vyšľaháme mascarpone, žĺtka, smotanu a cukor. Nakoniec primiešame aj múku. Plnku vylejeme do korpusu, uhladíme a pečieme vo vodnom kúpeli (do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry aby sa voda vyparovala) na 170 stupňov asi 50-60 minút.
Po upečení rúru vypneme, ale ešte aspoň 20 minút dvierka neotvárame - cheesecake môže popraskať. Necháme ho vychladnúť a dáme na noc do chladničky stuhnúť. Pred podávaním cheesecake ozdobíme na husto vyšľahanou šľahačkou použitím cukrárenského vrecka, a posypeme kakaom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára