piatok 19. mája 2017

Krtkova torta na plechu

 
Kto by už nepoznal krtkovu tortu. Určite ste zažili nejednu oslavu, kde sa podávala práve táto dobrota.

Potrebujeme na korpus:
  • 1 plechovka kondenzovaného mlieka
  • 1 hrnček kryštál.cukru
  • 1 kypriaci prášok
  • 3 celé vajcia
  • 8 PL kakaa
  • 2 smotany kyslé
  • 2 hrnčeky hladkej múky
Ďalej potrebujeme na krém:
  • 300 ml mlieka
  • 2 bal.vanilkového pudingu
  • 3 lyžice cukru
  • 400 ml kyslej smotany
  • 250 g tvarohu
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 smotana na šľahanie
  • 100 g horkej čokolády
  • asi 7-8 banánov
Kondenzované mlieko vyšľaháme s vajciami a kyslou smotanou. Múku zmiešame s kypriacim práškom, cukrom, kakaom a postupne zamiešame do zmesi. Cesto rozotrieme na hlboký plech a pečieme cca 25 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Keď je korpus upečený, necháme ho vychladnúť a zatiaľ si pripravíme krém.
Z mlieka, cukru a pudingu si uvaríme hustý vanilkový puding, necháme vychladnúť. Vymiešame kyslú smotanu, tvaroh, vanilkový cukor a puding, primiešame nasekanú / nastrúhanú čokoládu. Nakoniec opatrne zapracujeme do krému aj vyšľahanú šľahačku.
Korpus vydlabeme tak, že necháme dno a okraje. Banány ošúpeme a nakrájame na polovice pozdĺžne. Poukladáme ich na tesno do korpuse, na ne nanesieme krém a na vrch rozmrvíme vydlabanú časť korpusu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára