nedeľa, 11. decembra 2016

Vianočná roláda


Keď sa Vám pri toľkých návštevách náhle začnú míňať vianočné koláčiky, nezúfajte a siahnite po rýchlych receptoch ako je tento - na čokoládovú roládu so sladkým ovocím a kokosom. 

Potrebujeme:

  • 250 g rozdrvených piškótou
  • 200 g práškového cukru
  • 50 g masla
  • 1 bielok
  • 4 lyžice rumu
  • 30 g kakaa
  • 50 g postrúhanej čokolády
  • 20 detských piškót
  • 3 lyžice kandizovaného ovocia
  • 2 lyžice hrozienok
  • kokos na obalenie

Z rozdrvených piškótou, cukru, masla, bielku, rumu, kakaa a postrúhanej čokolády si vypracujeme tuhé cesto. Piškóty nalámeme na malé kúsky a spolu s kandizovaným ovocím  i hrozienkami ich zapracujeme do cesta. Vyformujeme z neho valček s priemerom asi 5 cm, obalíme v kokose a zabalíme do kuchynskej fólie. Roládu necháme stuhnúť v chladničke. Krájame ju na kolieska, nôž namáčame do horúcej vody. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára