Nepečený javorový cheesecake-style koláč plný čerstvého šťavnatého ovocia Vám zaručene vylepší každý deň. V chladničke by vydržal aj niekoľko dní (keby sa nezjedol hneď v prvý deň).
Potrebujeme na korpus:
- 250 g maslových keksov BeBe
- 200 g masla
- štipka soli
Na krém:
- 250 g mäkkého/jemného tvarohu
- 200 g cream cheese
- 250 g mascarpone
- 100 g kyslej smotany
- 2 PL vanilkového extraktu
- 5 PL práškového cukru
- 5 PL javorového sirupu
Na dokončenie:
- 1 balenie želatíny na stuženie krémov Dr.Oetker
- cca 400 g lesného ovocia (jahody, čučoriedky, černice, maliny)
Dno tortovej formy s priemerom 26 cm si vystelieme papierom na pečenie. Keksíky pomelieme na jemný prášok, pridáme štipku soli a roztopené maslo. Vymiešame do mrveničky, ktorú vysypeme do formy a rukou utlačíme na dno. Takto hotový korpus zatiaľ dáme do chladničky.
Vo veľkej miske vymiešame všetky suroviny na krém, stačí aj ručne. Pripravíme želatínu podľa návodu a primiešame ju do krému.
Drobné ovocie umyjeme, naukladáme na korpus a zalejeme krémom. Zopár pekných kúskov si necháme na ozdobenie. Tortu dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny. Nakoniec ozdobíme grankom a ovocím. Pri podávaní polejeme javorovým sirupom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára