pondelok, 26. januára 2015

Nepečená kakaová whiskey roláda s mascarpone krémom a ovocím


Tento jednoduchý recept je to pravé pre milovníkov RAW dezertov. Kakaovo-kávovo-whisky roláda plnená višňami a mascarpone-šľahačkovým krémom. Višne sa dajú nahradiť akýmkoľvek ovocím podľa chuti.

Potrebujeme:

  • 300 g maslových keksov (Bebe, Club...)
  • 100 g práškového cukru
  • 3 PL kakaa
  • 50-60 ml čiernej kávy
  • 15 ml whisky
Na plnku potrebujeme:
  • 150 g zmäknutého masla
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 50 g práškového cukru
  • zavárané višne bez kôstok

Uvaríme kávu a necháme ju trochu vychladnúť. Na roládu si najemno pomelieme keksíky. Pridáme k nim cukor, kakao, kávu aj whisky, a rukou vypracujeme hladké, trochu lepkavé cesto (keď sa vám zdá suché tak pridajte ešte trošku kávy). Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň pol hodinu odpočívať v chladničke.
Zatiaľ si pripravíme krém. Zmäknuté maslo vyšľaháme dopenista, primiešame cukor a mascarpone. Šľahačku si vyšľaháme do tuha a zapracujeme ju do krému. Hotový hladký krém odložíme do chladničky. 
Cesto si rozvaľkáme medzi dvoma fóliami (aby sa nelepilo) do obdĺžnikového tvaru hrúbky minimálne 0,5 cm. Rovnomerne ho natrieme krémom a do stredu poukladáme dva rady višní (bez šťavy). Cesto opatrne zrolujeme do rolády a dáme dobre zatuhnúť do chladničky. Krája sa najlepšie horúcim nožom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára