streda, 1. októbra 2014

Mandľová tarta s bielym krémom a lesným ovocím

Sladká maškrta ideálna na klábosenie s kamoškami pri kávičke. Tento raz som ovocím nešetrila!

Potrebujeme:
  • 170 g hladkej múky
  • 70 g studeného masla
  • štipka soli
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice mandľovej múčky
  • 1 vajce
  • drobné lesné ovocie
  • sekané mandle a čokoláda na ozdobu
Na krém:
  • 200 g bielej čokolády
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml šľahačky na šľahanie
  • 2 lyžice mandľovej múčky

Vypracujeme si cesto na korpus - múku, soľ, na kocky nakrájané studené maslo, cukor a mandľovú múčku spracujeme rukou. Nakoniec pridáme vajce a vypracujeme lepkavé cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň 30 minút. Dno formy na tarte vystelieme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme na kruhový plát, vystelieme ním dno a okraje formy, poprepichujeme ho špáradlom aby sa počas pečenie nenadúvalo. Pečieme cca 20-30 minút na 180 stupňov.
Bielu čokoládu roztopíme nad parou, za stáleho miešania ju necháme vychladnúť. Potom do nej primiešame mascarpone, mandľovú múčku, a opatrne aj vyšľahanú šľahačku. Hotový krém rozotrieme na vychladený korpus a poukladáme naň ovocie. Ja som koláčik ešte posypala sekanými mandľami a ozdobila čokoládovým krémom ganache.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára