streda, 30. júla 2014

Raffaello cupcakes


Na poslednú rodinnú oslavu som chcela vytvoriť niečo špeciálne. Oslávenkyňa má veľmi rada Raffaello, takže som sa rozhodla upiecť cupcakes, nielen ozdobené kokosovými guľkami, ale aby aj ich samotná chuť pripomínala Raffaello. Trošku experimentovania s príchuťami a výsledok bol famózny! Veď posúďte sami...

Na 24 ks potrebujeme:
  • 1 a 3/4 hrnčeka hladkej múky
  • 1 lyžica kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 3/4 hrnčeka kryštálového cukru
  • 3/4 hrnčeka kokosu
  • 3 vajcia
  • 6 lyžíc kokosového oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 3 lyžice mandľovej arómy
Na krém:
  • 2 smotanové nátierky (ja som použila Bánoveckú)
  • 3 lyžice kokosu
  • 3 lyžice salka - sladké kondenzované mlieko
  • 200 g bielej čokolády
  • 1 balenie Raffaello

Ešte pred pečením si vyberte vajcia, mlieko a smotanové nátierky z chladničky a nechajte ohriať na izbovú teplotu. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Mlieko zmiešame s mandľovou arómou. V miske si zmiešame cukor, vajcia, kokosový olej, kokos a mandľové mlieko. Postupne pridávame múku s kypriacim práškom a soľou. Počas miešania je treba zoškrabovať strany a dno misy. Hotové cesto nalejeme do plechu vystlaného papierovými košíčkami a pečieme 20 minút, kým nie sú cupcaky nadýchané a zlatisté. Necháme ich úplne vychladnúť a zatiaľ si pripravíme krém na zdobenie.
Čokoládu roztopíme nad parou a za občasného miešania necháme vychladnúť. Nátierky, kokos, salko a roztopenú čokoládu spolu vyšľaháme do krému. Pred zdobením ho dáme zatuhnúť do chladničky na hodinu. Krémom si naplníme zdobičku alebo sášok s odstrihnutým rožtekom a ozdobíme ním cupcakes. Na vrch položíme kokosovú guľku alebo posypeme kokosom. Hotové tortičky skladujeme v chladničke.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára