piatok, 11. apríla 2014

Gaštanový cheesecake

Kto nemiluje gaštanové pyré, tak tento recept ani nepozerajte - je to totiž silno gaštanová pochúťka!

Potrebujeme:

  • 250 g sušienok HOBBITS (1 balenie) alebo kakaové BeBe keksy
  • 125 g masla izbovej teploty
  • 250 g mascarpone
  • 200 g gaštanové pyré (1 kocka úplne stačí)
  • 1 kyslá smotana
  • 80 g kryštálového cukru alebo 1-3 balenia vanilínového cukru
  • 2 vajíčka
  • 2 lyžice hladkej múky

Tortovú formu si poriadne vymažeme maslom, dno môžeme vystlať papierom na pečenie. Sušienky si rozmixujeme na prášok (alebo ich dajte do mirkoténového sáčku a rozdrvte sekáčom na mäso). Musíte ale docieliť jemný prášok. Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a pridáme do sušienkového prášku. Rukami poriadne vymiesime a vzniknutú mrveničku vysypeme do formy a poriadne utlačíme. Korpus dáme zapiecť na 10-15 minút do rúry na 180 stupňov. Potom necháme vychladnúť.V miske si vymiešame mascarpone, vajíčka, smotanu, múku a namrvené gaštanové pyré (ak ste kupovali zmrazené nezabudnite ho najprv rozmraziť). Podľa chuti pridajte cukor alebo vanilínový cukor, lebo gaštanové pyré je samo o sebe dosť sladké. Plnku nalejeme na korpus a pečieme vo vodnom kúpeli cca 50 minút na 160-170 stupňov (riaďte sa svojou rúrou). 


Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru. Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake chladnúť v rúre ešte tak 1 hodinu. Potom ho vyberiem, necháme úplne vychladnúť a dáme na noc do chladničky zatuhnúť (aspoň na 3-4 hodiny). Môžeme posypať čoko hoblinkami...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára